Mercedes строи завод за фарове край Пловдив 28.06 | 13:44

Когато заработи, в него ще бъдат назначени близо 400 души

От iNews.bg

"Новият високотехнологичен завод за светлини на "Мерцедес-Бенц" е не само едно обещаващо начало на Тракия икономическа зона, но и сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори." Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на първата копка на завода на "Мерцедес-Бенц" днес. Той изтъкна, че инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици. Заводът ще бъде изграден върху площ от 23 000 кв. м. и се очаква да бъдат разкрити близо 400 работни места.

Караниколов подчерта, че българското правителство има волята и е решено да работи за подобряване на условията за бизнес в България. "С днешното събитие доказваме, че вървим в правилна посока, а именно опростяване и улесняване на административното обслужване, насърчаване на инвестициите и иновациите, подобряване на достъпа до финансиране и подобряване на бизнес средата", каза още министърът.

В заключение Караниколов припомни, че Министерството на икономиката е реално ангажирано с проблемите на стопанския живот и бизнесът може да разчита на активно сътрудничество и подкрепа.

Водещи

Най-четени