Катаджиите вече ловят и глобяват по новите правила 20.01 | 19:31

Солени глоби, отнемане на книжки и на номера чакат джигитите, вече ни дебнат и за летни гуми през зимата

От iNews.bg

Катаджиите вече проверяват и глобяват по пътищата според новите правила, въведени с последните промени в Закона за движение по пътищата. Пътните полицаи вече са получили инструкции и необходимите материали, за да налагат по-строгите санкции и да глобяват и за нарушения, които досега не бяха описани в нормативната уредба.

Става въпрос по-конкретно за нововъведенията при забраните за извършване на внезапни маневри, за движение в насрещното магистрала и скоростен път, за организиране и участие в нерегламентирани състезания и гонки по пътищата, отворени за обществено ползване, за задължителното включване на къси светлини в тунел, както и за въведените изисквания по отношение на съответните гуми, съобразени със сезона.

От МВР припомнят, че са увеличени санкциите за грубите нарушения на правилата за движение по пътищата, които реално застрашават безопасността. А именно превишаване на разрешената максимална скорост с над 30 км/ч.; нарушения, създаващи непосредствена опасност за движението и др.

Водещи

Най-четени