Кърваво лято по пътищата. Всеки ден по двама загинали и над 10 ранени 19.09 | 18:06

Само четири са дните през август, в които не е имало жертви на катастрофи

От iNews.bg

Поредно кърваво и смъртоносно лято по българските пътища. Макар броят на катастрофите да е намалял спрямо миналата година, броят на жертвите и ранените по шосетата продължава да е огромен. А при на всяко ПТП се пада по един загинал и един ранен.

Още по-черна изглежда статистиката, когато се погледна от друг ъгъл. За трите изминали отпускарски месеца у нас са станали 2075 автомобилни катастрофи, съобщават от Главна дирекция "Национална полиция" пред Нова телевизия. Общо при въпросните ПТП-та са загинали 184 души. В същото време ранените са повече от 2000. Простата сметка показва, че всеки ден през изминалото лято по българските пътища са умирали по двама души. А ежедневно е имало и по повече от 10-има ранени.

Август, по традиция, е най-активният месец за лятна ваканция с почивки и екскурзии, съответно и с най-много пътувания. Затова и от години тогава се отчитат най-много катастрофи. Показателното за сериозното положение със смъртността по българските пътища е, че само през 4 от 31 дни на миналия месец у нас не е бил регистриран нито един случай със загинал в катастрофа човек.

Водещи

Най-четени