Ето точно колко крие милиардерът Тръмп (СНИМКИ) 15.03 | 09:17

Изтече данъчна декларация на президента от 2005 г.

От iNews.bg

Една от най-пазените тайни на Америка - доходите на новия президент Доналд Тръмп, е на път да бъде разкрита. Макае бизнесменът, който рязко се преквалифицира в политик да отбягваше всячески темата, американската телевизия MSNBS се добра до негова данъчна декларация от 2005 г.

Според информацията Тръмп е платил 36.5 милиона долара федерални данъци. И ако ви се вижда много, ще споменем и колко приходи е декларирал - 152.7 милиона долара. Това е около 24% от доходите.

Според публикацията на телевизионния канал Тръмп и съпругата му Мелания през 2005 година са платили "алтернативен минимален данък”. Ефективния процент на платения федерален данък за доходите на Тръмп е около 25%.

Всъщност достоверността на документа можеше и да се подложи на съмнение предвид начина, по който стига до телевизията, само че от Белия дом решиха да изпреварят събитията и представиха числата с незначителна разлика малко преди излъчването на предаването. А източникът е разследващият журналист Дейвид Кей Джонсън, който пък получава декларацията по електронната си поща. Кой в крайна сметка е оригиналният източник не се споменава.

Досега Доналд Тръмп винаги е отказвал да публикува данъчните си декларации, въпреки че има такава традиция в САЩ по отношение на кандидатите за президент. Американските медии от миналата година се опитват да се доберат до данъчните му декларации, за да се установят източниците на доходите му и евентуални конфликти на интереси.

1876836

Водещи

Най-четени