Лъвовете паднаха от Беларус 10.06 | 09:28

Със слаба игра националите успяха да стигнат само до почетен гол

От iNews.bg

България записа срамна загуба от слабака Беларус с 1:2. Подопечните на Петър Хубчев играчи не знаеха къде се намират срещу непретенциозния си съперник в световната квалификация, играна в град Борисов.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО - ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ТУК

Неадекватните Чорбаджийски и Ники Михайлов направиха 2 фрапантни грешки, които позволиха на беларусите да вкарат 2 гола. За сравнение - досега бившата съветска република имаше 2 попадения за 5 двубоя в група "А". Чорбаджийски извърши чутовна тъпотия и фаулира Денис Лаптев в 33-ата минута. Сиваков вкара наказателния удар. България пък нямаше нито една ситуация пред вратата, която да притесни опонента.

През втората част малко по-смело погледнахме към вратата на домакините, но опасни положения липсваха. Беларус печелеше единоборствата и това даваше предимство.

В 80-ата минута Савицки направи Николай Михайлов за смях. Синът на президента на БФС позволи да бъде прехвърлен отдалеч от Савицки. Вратарят понечи да хване или отбие топката, но не успя. В края на срещата Георги Костадинов, който не играе в Левски, но е титуляр за България, вкара почетен гол, който не топли никого.

След края на мача играчите опитаха да се оправдаят с шаблонни обяснения от сорта на "нямахме късмет" и "допуснахме леки голове".

Водещи

Най-четени