Точно преди 25 години футболна България изживя своя най-велик миг (ВИДЕО) 10.07 | 14:41

На „Джайънс Стейдиъм“ в Ню Джърси пред 72 хиляди зрители Стоичков и компания обръщат действащите световни шампиони и хвърлят в дива радост всички българи

От iNews.bg

Днес се навършват точно 25 години от най-великата победа на футболните ни национали. На 10 юли 1994 година България победи с 2:1 действащия първенец на планетата Германия на четвъртфинал на световното първенство в САЩ и се класира на полуфиналите.

На "Джайънс Стейдиъм" в Ню Джърси пред 72 хиляди зрители Стоичков и компания обръщат действащите световни шампиони и хвърлят в дива радост всички българи. Германия повежда в този мач след спорна дузпа, но Стоичков успява да изравни след отлично изпълнение на пряк свободен удар.

Фамозният плонж на Йордан Лечков пък носи победата на "лъвовете" и класирането ни на полуфинал на световно първенство. Въпреки вече изминалите две десетилетия и половина, споменът и еуфорията за този паметен ден не избледняват. Вълнението от 10 юли 1994 година може би се доближава до това през 17 ноември 1993 и победата над Франция на "Парк де Пренс".

Припомняме, че на Мондиал 1994 в САЩ Пеневата чета сложи край на фамозната серия на Германия от три поредни финала на световни първенства.

ГЛЕДАЙТЕ ЧАСТ ОТ ВЕЛИКИТЕ И НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ ТУК

Водещи

Най-четени