Турците „депортират“ холандски крави, заплашват да ги колят 16.03 | 16:23

40 животни от породата Холщайн натоварени за страната на лалетата

От iNews.bg

Разривът в дипломатическите отношения между Турция и Холандия не пощади нито един аспект на съвместните им отношения, включително и търговията с животни. Членове на турската Асоциация на производителите на червено месо натовариха 40 крави от холандска, съобщи БГНЕС.

"Холандските крави Холщайн станаха много популярни в нашата страна. Тази порода обаче започва да предизвиква сериозни проблеми", заяви председателят на асоциацията Бюлен Тунч, цитиран от турския в. "Хюриет" и БГНЕС. "В бъдеще не искаме животински продукти от Холандия. Първата група от крави Холщайн бяха натоварени и ние ще ги върнем обратно", посочи той.

Фермерът обясни, че символичната пратка е била натоварена от централата за производство на млечни продукти "Бига" в провинция Чанакале. "Ако те не ги приемат обратно, то тогава ще раздадем месото, след като бъдат заколени", закани се фермерът.

Конфликтът между двете държави, който не пощади и кравите, се разрази, след като холандските власти не позволиха на двама министри от Анкара да агитират пред турските гастарбайтери в страната на лалетата за референдума за президентска република в Турция. Това доведе до остри реплики от страна на турския президент Реджеп Ердоган, който обвини Холандия както в нацистки практики, така и за клането в Сребреница.

Водещи

Най-четени