“Енерго-Про“: КЗК ни наказва за грешки на E.oN 28.04 | 16:10

Нарушението, за което антимонополът иска да санкционира ЕРП-то, е на предишния му собственик

От iNews.bg

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) иска да санкционира "Енерго-Про" за нарушение на закона, което е било извършено от предишния собственик на ЕРП-то на Североизточна България – германската компания E.oN. Това се казва в официална позиция на електроразпределителното дружество във връзка с решение на КЗК, че то е злоупотребявало с монополно положение и е отказвало да присъедини стопански потребител, който е искал да ползва ел.енергия от мрежата.

"Казусът на "Кайко" ООД датира от 2008 г., когато дружеството е било собственост на "Е.ОН България". "Енерго-Про Мрежи" осъществява своята лицензионна дейност добросъвестно, стриктно спазвайки българското законодателство, което регламентира правилата за присъединяване на потребители към електроразпределителната мрежа. Компанията се отнася отговорно към всички свои клиенти и търси най-добрите възможни технически решения за присъединяване на техните обекти по начин, съответстващ на нормативните изисквания", пише в позицията на ЕРП-то.

От дружеството твърдят, че не са нарушавали Закона за защита на конкуренцията. След като експертите на компанията се запознаят със съдържанието на предявеното твърдение от страна на КЗК, те ще представят своите възражения и аргументи в регламентирания срок.

Водещи

Най-четени