226 кг сребро ще продадат данъчните в Пловдив на търг 26.07 | 13:56

Тази година НАП Пловдив е продала бижута за 900 хил. лева

От Ралица Стоянова

НАП Пловдив подготвя за продажба 226 кг сребро. Това бъде най-голямото досега количество накити, обявявани в един търг от пловдивската дирекция. Бижутата ще бъдат предложени на кандидат-купувачите в началото на месец септември.

27 килограма сребърни и 2 килограма златни бижута продаде НАП Пловдив на търг, който се проведе вчера (25 юли). Те бяха изкупени за почти 121 000 лева от пловдивска фирма, специализирана в ювелирството.

Златни и сребърни бижута за близо 900 000 лева е продало от началото на годината до сега бюрото на приходната агенция в Пловдив в пет различни търга.

Общо 76 и половина килограма сребърни украшения и 19,4 килограма златни успя да реализира през тази година отдел "Продажби” в пловдивската приходна агенция. Освен тях НАП Пловдив продаде и 3,7 килограма синтетични камъни за декорация. Изделията от благородни метали, независимо от вида им – обеци, гривни, пръстени, колиета, ръкавели, са най-лесно продаваемата стока, показва практиката от досега организираните продажби.

Обикновено това са бижута, отнети в полза на държавата след пресечени опити за контрабанден внос в страната, като в повечето случаи контрабандата е спирана на граничен пункт Капитан Андреево край Свиленград.

 

Водещи

Най-четени