26 европроекта са изготвени с подкрепата на JASPERS през 2013 г. 09.04 | 13:49

По шест проекта работата продължава и през настоящата година

От Елица Елефтерова

Правителството се запозна с отчета за изпълнението на плана за действие на JASPERS в у нас през 2013 г. Техническата подкрепа се изразява в предоставяне на консултации, съгласуване, изграждане и доусъвършенстване структурата на проекта, преодоляване на трудности и отстраняване на нерешени проблеми.

Планът за действие през 2013 г. включва общо 28 проекта в секторите "Околна среда”, "Транспорт” и "Икономика”. Приключило е изпълнението на дейностите по 20 проекта, по шест изпълнението ще продължи и през 2014 г., а две от мерките са отпаднали от обхвата на плана, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Част от проектите, по които са работили българските и европейските експерти, са интегрираният воден проект на Плевен, проектите за осигуряване на качеството на генералните планове в Източен, Централен и Западен райони, рехабилитацията на гаровия комплекс на Централна гара – София, Западната дъга на Софийския околовръстен път и Северната тангента, обходът на Габрово, интегрираният градски транспорт на Столична община, инициативата за технологични паркове и др.

Повече за JASPERS

Това е инструмент за техническа помощ за подготовката на големи инфраструктурни проекти, за които се предвижда финансиране от Кохезионния и от структурните фондове на Европейския съюз за периода до 2013 г. и от Европейските структурни и инвестиционни фондове до 2020 г.

Водещи

Най-четени