3 бона взема на месец шефът на "Топлофикация София" 29.01 | 11:34

Декемврийските сметки за парно били със 17% по-ниски, похвали се Стоян Цветанов

От Петя Бързилска

Между 2600 и 3000 лв. на месец взема изпълнителният директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов.

В студиото на bTV той показа фиша от заплата си, като уточни, че няма от какво да се притеснява. "Знам, че това за голяма част от пенсионерите е много, но моята отговорност е голяма - аз се подписвам под 650 млн. лева всяка година”, каза Цветанов. Той добави, че заплатите на предшествениците му са били двойни.

По думите му компанията е била преструктурирана и оптимизирана, като са махнати две от основните направления, а ръководният персонал е съкратен наполовина.

Цветанов заяви още, че служителите на компанията – 2400 души, получават общо 9% от общия оборот на фирмата.

Относно сметките за парно за месец декември шефът на столичната "Топлофикация" съобщи, че те са със 17% по-ниски спрямо същия месец на 2012 г. Той обясни, че сметките са до 150 лв. и "няма какво да вървим срещу цифрите".

Стоян Цветанов каза още, че през последния месец на миналата година има само 29 жалби, което 0,001% от общия обем клиенти - 431 000 домакинства. Той заяви, че всяка жалба се проверява, тъй като в последните три години компанията "инвестира в доверие".

Цветанов заяви, че "Топлофикация София" е в постоянен диалог със Столична община и Столичния общински съвет в посока подобряване и намиране на решение за натрупаните задължения. "В компанията има два основни момента – вход и изход, и на двете стои държавата", каза още той.

На въпрос защо Столичният общински съвет е изтеглил общите условия на компанията, които само е утвърдил, Цветанов отговори: "Не искаме да объркваме хората за два месеца и да правим хаос в системата."

Припомняме, че по думите на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев очевидно има съществени пропуски в системата на отчитане на топлинната енергия и в работата на топлинните счетоводители. Повод за изказването му бяха постъпилите в икономическото ведомство жалби срещу "Топлофикация". "Проблемът с всички сметки да стане приоритетен и за Столична община като принципал на дружеството", заяви тогава Стойнев.

Водещи

Най-четени