AIG отново разширява бизнеса си в България 23.04 | 15:46

Компанията отвори 350 нови работни места, прави ги 500 до края на годината

От Кристиан Костурков

Американската финансово-застрахователна компания AIG отново разширява бизнеса си в България. След като по време на финансовата криза от 2007 и 2008 г. дружеството беше едно от най-сериозно пострадалите и се наложи да продаде активи в редица страни по света, включително и у нас, сега отново се насочва към инвестиции в България. Днес в София беше открит Център за споделени услуги на American International Group (AIG), който ще координира работата на компанията в 17 държави в Европа. Събитието се състоя в присъствието на президента и главен изпълнителен директор на американската компания Питър Хенкок, вицепремиерът Меглена Кунева, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, зам.-председателя на Комисията за финансов надзор ралица Агайн – Гури и зам.-посланикът на САЩ в България Брус Бъртън и др.

"Това е важен ден за AIG, за нашите клиенти и за нашите служители. Отварянето на новия център в София, който има важна роля за работа ни в Европа, затвърждава силната ангажираност на AIG към България. Нашите планове са да продължаваме да разширяваме дейността си в страната", заяви Хенкок.

Към момента в центъра са назначени 350 високообразовани човека. 98% от служителите са висшисти, а всеки владее минимум по един чужд език. Плановете на AIG предвиждат до края на годината броят на новооткритите работни места да се увеличат до 500.

"Това е вълнуващ момент за нас в България. Инвестицията на AIG създава отлична възможност за кариерно развитие на нашите специалисти в една от най-големите застрахователни компании в света", заяви управителят на AIG за България и Румъния Венислав Йотов.

Водещи

Най-четени