Dacia ще се прави и в Мароко 14.02 | 15:30

Част от новите автомобили ще се произвеждат в Танжер

От Елисавета Балтова

През 2012 г. румънският производител на автомобили Dacia, част от френското автомобилно дружество Renault, ще е готов с представянето на два нови модела - семейна кола и ново олекотено превозно средство.

Това съобщават от
Renault, като посочват, че плановете им са част от стратегията на френската компания да пусне нови 44 коли до 2013 г. и още 48 модела до 2016 г.

Тъй като сградите за производство в Миовени, Румъния на
Dacia са достигнали пълния си капацитет - с 6 модела и 350 хил. автомобила годишно, новите два автомобила ще бъдат произвеждани в ново помещение в Танжер, Мароко. Там Renault ще инвестира 1 млрд. евро.

Изпълнителният директор на
Dacia Жером Оливие направи изявление миналата година, че за Renault ще е много по-ефикасно, ако западната част на Европа се покрива от сградите в Мароко, а централната и северната част на континента - от Миовени, Румъния. Поради тази причина първите нови модели на Renault ще се внасят през Румъния.

Моделът Dacia MVP най-вероятно ще бъде представен на тазгодишното изложение на моторни превозни средства в Женева, а серийните варианти на автомобила - догодина.

Водещи

Най-четени