Peugeot Citroen се готви за печалби през 2018 г. 15.04 | 10:43

„Отново в надпреварата“ е спасителният план, който ще търси подкрепа от китайски инвеститори и френската държава

От iNews.bg

Автомобилният конгломерат Peugeot Citroen ще излезе на печалба до 2018г., обеща изпълнителният директор на компанията Карлос Таварес. Той заяви, че това ще бъде постижимо благодарение на спасителен план, носещ името "Отново в надпреварата".

Таварес разкри, че компанията ще се възползва от подкрепата на китайските инвеститори и френската държава. От Econ.bg припомнят, че през февруари Peugeot продаде на френското правителство и на китайската Dongfeng Motor Group по 14% от дяловете си и вля около 3 милиарда евро в компанията си.

Други мерки за компенсация на загубите и увеличаване на приходите, на които фирмата ще разчита, са съкращение на разходите, разширяване капацитета на фабриките и разнообразяване на предлаганите модели коли.

Продажбите на Peugeot Citroen са спаднали с 5,4% за миналата година, въпреки че световния пазар за коли нарасна с 4,2%. За последните две години компанията загуби повече 7,3 милиарда евро, съобщава Guardian.

Инвеститорите приветстват новия план на Peugeot. Анализаторите коментират, че докато френският производител на коли се завръща в надпреварата, неговите съперници не остават по-назад.

Водещи

Най-четени