Twitter съди Мъск 11.07 | 10:16

Според анализаторите Мъск няма особен шанс да спечели делото - правният спор е или опит от негова страна да намали сумата, за която ще купи Twitter, или да намали обезщетението, което трябва да плати, ако се откаже от сделката

От iNews.bg

Twitter ще съди Илон Мъск за оттеглянето му от сделката за придобиването на компанията - и бордът се е въоръжил с адвокатска кантора, специализирана в областта на сливанията, съобщи Bloomberg.

В петък милиардерът обяви, че се отказва от сделката за компанията, която щеше да му струва 44 млрд. долара. Причината - Twitter е нарушил няколко точки от споразумението, най-вече - предоставянето на данни, които да докажат, че фалшивите или бот потребители в платформата са под 5% от всички.

Мъск също се е приготвил със сериозни адвокати - Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, същата кантора, която го защити успешни срещу иск за клевета през 2019 г. и продължава да го защитава срещу собствените му акционери след неуспешния опит да свали Tesla от борсата през 2018 г.

Според анализаторите Мъск няма особен шанс да спечели делото - правният спор е или опит от негова страна да намали сумата, за която ще купи Twitter, или да намали обезщетението, което трябва да плати, ако се откаже от сделката. За момента заложеното в предварителния договор е 1 милиард.

Американски съдия в Делъуеър, където Twitter са внесли своя иск, ще трябва внимателно да прегледа и оцени споразумението за покупка от 73 страници, което бе подписано с голям размах само преди няколко месеца. 

През това време основните компании на Мъск - Tesla и SpaceX - страдат на борсата заради сделката за Twitter.

Водещи

Най-четени