bTV и "Булсатком" си стиснаха ръцете* 23.01 | 20:28

Поетапно ще бъдат възстановени всички канали на bTV

От Гергана Златкова

Преди броени часове Булсатком и bTV Media Group са подписали споразумение, според което предстои възстановяване на излъчването на каналите на bTV в мрежата на оператора. Това ще се случи поетапно в следващите часове.

Това съобщиха в официално съобщение до медиите и двете страни.

В него се казва още, че в интерес на милионите си зрители компаниите са направили взаимни отстъпки, които да позволят възстановяване на сигнала, без да се вдигат цените за крайните абонати.

Въпреки информацията, че спорът между "Булсатком” и телевизиите bTV и TV7 e разрешен, преди часове читатели на iNews споделиха, че  операторът излъчва само програмите на bTV и TV7.

Тези на останалите телевизии от пакета на bTV - bTV Comedy, bTV – Cinema, bTV – Action, bTV Lady, предстои да бъдат активирани.

Скандалът между bTV и "Булсатком" започна в края на декември 2012 година, когато изтече договорът на телевизията с оператора. Телевизията не искаше да го продължи заради сумата, която взема от "Булсатком" за предаванията си.

"Булсатком" пък беше обвинен от bTV че крие реалния брой на абонатите си. По-късно отказ да преподпише договора имаше и от страна на TV7.

*Информацията е актуализирана към 22 часа.

Водещи

Най-четени