АМ „Марица“ може да бъде пусната през май 2015 г. 16.09 | 20:35

Строителството на лот 1 от аутобана е завършило на 80%

От iNews.bg

Автомагистрала "Марица" може да бъде пусната до май месец на 2015 г. Това смята служебният регионален министър Екатерина Захариева, която днес инспектира трасето. Щателна проверка е показала, че строителството на лот 1 от магистралата е завършило на 80%.

Изоставането на дейностите по аутобана е причинено, както от лошите климатични условия през последните месеци, така и от други фактори. Към тях се включват археологическите находки, заради които части от трасето на участъка не са освободени за строителство.

"Няма да правим компромис с качеството на строителство на автомагистралите”, подчерта Захариева, която инспектира строителството на автомагистралата, заедно със зам.-министър Ангел Петров и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

По време на инспекцията беше потвърдено, че строителните работи на лот 2 са напреднали значително и могат да бъдат ускорени още с по-добра организация.

"Ако времето позволява можем да продължим изграждането, но за нас категорично много по-важно е качеството", коментира вицепремиерът.

Проектът "Изграждане на АМ "Марица" лот 1 и лот 2” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт" 2007-2013 г. Със средства от оперативната програма се изграждат общо 65,62 км.

Водещи

Най-четени