Автомобилен гигант преговаря да строи завод в Бургас 21.03 | 11:15

Целта на посещението в страната ни е „проучване на инвестиционния климат в България за строеж на завод на Dongfeng”, сподели Юлиян Чибишев, който стои начело на родното представителство на Voyah.

От iNews.bg

Делегация на китайския гигант Dongfeng Motor Company ще посети България през април, съобщава CarMarket.bg. Начело на делегацията ще е Ксие Киан (Xie Qian), генерален мениджър на Dongfeng за Европа.

Целта на посещението в страната ни е "проучване на инвестиционния климат в България за строеж на завод на Dongfeng”, сподели Юлиян Чибишев, който стои начело на родното представителство на Voyah.

Той е човекът, който инициира тази визита и води преговори по нея от 3 месеца. По-важното е, че има много строго изграден план. Интересът на китайците е насочен към Бургас, където през втората половина на април ще се проведат преговори с бургаската община.

"Плановете са да посетим Бургас за преговори с кмета на града Димитър Николов за евентуален строеж на завод за автомобили на територията на бургаска община. Градът е избран заради стратегическата локация и наличието на пристанище, безмитна зона, логистика", заяви Чибишев пред CarMarket.bg

Към днешна дата е сигурно едно: Dongfeng ще строи завод в Европа. Юлиян Чебишев казва: "Знам, че сме в конкуренция за построяването на този завод с Италия, тъй като е ясно, че китайската делегация със сигурност ще преговаря с италианската страна". А Италия има желание да привлече е инвестицията на Chery, която също търси площадка за свой завод в Европа.

Водещи

Най-четени