Алибегов: Отмяната на извънредната обстановка е грешка, трудно ще се възстановим 01.04 | 14:15

“Зимата може да се наложи бизнесът да бъде ограничен и няма да бъде обезщетен по никакъв начин, защото държавата няма основание да го направи”

От iNews.bg

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов определи като грешка отмяната на извънредната епидемична обстановка, а е на мнение, че е трябвало да остане.

"Зимата може да се наложи бизнесът да бъде ограничен и няма да бъде обезщетен по никакъв начин, защото държавата няма основание да го направи”, подчерта той пред БНТ. По думите на Алибегов всичко ще е супер до септември-октомври и зимата може да се влезе в хипотезата като през ноември-декември миналата година. С отмяната на извънредната епидемична обстановка и махането на маските никой няма да се ваксинира от днес нататък, посочи Алибегов. "Ние отдавна очаквахме да се случи да няма ограничения, но изненадващ е начинът, по който се случи – има ли пандемия, обявен ли е край на пандемията. Изненадващо е това, че се отмени извънредната епидемична обстановка”, поясни той и допълни: "никой от СЗО не е казала край на пандемията, а дори ни предупредиха, че може да очакваме още. Хотелиерството и ресторантьорството ще се възстановяват в следващи години”.

Водещи

Най-четени