БНБ обяви - квесторите продължават работа в ТБ "Виктория" 11.11 | 17:30

Централната банка отрича да има оферта за банката

От iNews.bg

Специалният надзор за ТБ "Виктория", която е част от групата на Корпоративна търговска банка (КТБ), продължава. Квесторите продължават своята работа във финансовата институция. Това потвърдиха от Българската народна банка (БНБ).Според съобщение на Централната банка от 16 октомври специалният надзор за дъщерното дружество на КТБ ще продължи до 22 ноември.

По отношение на излязлата информация, че има официална оферта за закупуването на ТБ "Виктория", от Централната банка отричат, да имат подходящо предложение за банката.

Финансовата институция е 100% собственост на КТБ, чийто лиценз бе отнет на 6 ноември от БНБ. Придобиването на "Виктория", тогава под името "Креди Агрикол България", стана възможно в началото на май с разрешение на подуправителя на БНБ Цветан Гунев.

При придобиването общо акциите с право на глас от капитала на "Виктория" бяха за над 92 млн. лева. След по-малко от два месеца Корпоративна търговска банка бе поставена под специален надзор, а два дни по-късно - и дъщерната й банка.

Водещи

Най-четени