Бизнесът се отказва от протест и оставка на Теменужка Петкова 06.02 | 16:00

Работодателските организации дават 2 седмици срок на държавата, за да започне реформи

От iNews.bg

Работодателските организации се отказват от искането за оставка на енергийния министър Теменужка Петкова. Паралелно с това е напълно възможно да отменят и очакващия се на 28 февруари протест в София. Това стана ясно по време на брифинг на председателите на работодателските организации след срещата им с премиера Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"Удовлетворени сме от диалога, няма да се наложи да искаме оставката на министъра на енергетиката", заяви след срещата председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. "Постави ли сме си две седмици като време след срещата с министър-председателя и неговия екип, ще тръгнат съответните законодателни инициативи и протест няма да има", каза от своя страна Кирил Домусчиев от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Той добави и че в краткосрочен план работодателите разчитат на съдействието на Теменужка Петкова.

"След проведения днес разговор и мерките, които трябва да се вземат, можем да имаме един краткосрочен резултат, а със закона и дългосрочен. За да имаме модерна енергетика, а и българската индустрия да получава електроенергия на пазарни цени, за да може да се конкурира с наши конкуренти от съседни и други европейски държави. Един добър диалог се получи и получихме съгласие за всички мерки, които българските работодатели предлагат", добави още Домусчиев.

Водещи

Най-четени