Божидар Данев: Трябва бързо решение на казуса с КТБ 21.10 | 16:17

Виолина Маринова се е оттеглила от консултативен съвет на бизнеса, не от БСК

От iNews.bg

Възможно най-бързо трябва да бъде намерено решение на казуса с КТБ. Това заяви Божидар Данев, изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК). Според него проблемът около банката е и политически.

По отношение на подадената оставка от Виолина Маринова, тя е от позицията ѝ във формата на национално представените работодателски и синдикални организации, а не от БСК. Нейното намерение не е новост и е известно още от лятото. Това обясни Божидар Данев, изпълнителен председател на камарата, по повод на искането на Маринова да бъде освободена от поста си, свързан с БСК.

Именно форматът "4+2" на този експертно-консултативен съвет предложи да се проведат сесии на всички банки, за да изкупят веднага гарантираните депозити. Това решение е предложено преди 2 месеца още.

Според Данев това е пазарно решение. Дори предлагахме пакетно продаване, тъй като зад тези депозити седи гаранцията на Фонда за гарантиране на влогове. "Нямаше никакъв проблем това нещо да стане преди 2 месеца", обясни Данев пред БНР.

Водещи

Най-четени