Бойко Борисов: Безработица няма, само за мързеливите (СНИМКИ) 01.08 | 11:14

Преди да отлети за Скопие премиерът преряза лента на нов завод в Пазарджик

От iNews.bg

"Безработица реално няма. До преди няколко години говорехме за безработица. Сега тя е под 7% и всъщност тези, които не искат да работят, са безработни". Това заяви тази сутрин преди да замине на посещение в Скопие премиерът Бойко Борисов. Той присъства на откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти в Пазарджик, предаде БГНЕС.

На откриването присъстваха вицепремиерът Екатерина Захариева и бившият президент (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев.

"Днес може да се поздравим с поредния добър партньор в България и да пожелаем в следващите години до 2700 работни места да се развият", каза премиерът.

1954300

Преди прерязването на лентата на завода Борисов заяви, че България е дестинация за инвестиции. "Хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва една страна", подчерта той.

Според него интересът към нашата страна "не е само на думи". "Той всеки ден се случва и ние трябва да отговорим с квалифицирана работна ръка", допълни премиерът.

1954301

Новият завод в Пазарджик е трета производствена база на "Костал" в България и част от стратегията за разширяване на производствените мощности за нуждите на европейския пазар. Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200 души, а през следващите 3 години - до 2400.

Водещи

Най-четени