Британска компания обмисля да създаде IT център в България 16.09 | 16:11

Инвеститорът примамен от висококвалифицираните ни специалисти

От iNews.bg

Международна компания за иновативни решения в сферата на техническото и офис оборудване проявява интерес към възможностите за стартиране на дейност в България. Това стана ясно по време на среща в Лондон между българския зам.-министър на икономиката Любен Петров и директорът, отговарящ за иновациите във въпросната компания, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Идеята е у нас да бъде изграден център за разработване на иновативни решения в партньорство с български фирми и институции. Фирмата има вече 4 такива центъра в света и обмисля да открие пети в и в България.

Представителят на компанията заявил, че България би могла да е подходяща инвестиционна дестинация, тъй като може да предостави квалифицирани експерти в областта на информационните технологии.

Петров пък е изтъкнал законодателните ни предимства пред чуждите инвеститори: 10% корпоративен данък; 10% данък върху доходите на физическите лица; 5% данък върху дивидента; и 0% корпоративен данък в районите с висока безработица.

Зам.-министърът е акцентирал върху развитието и управлението на индустриални зони и технологични центрове от Национална компания "Индустриални зони", както и развитието на научна и развойна дейност и генерирането на иновации в "София Тех парк".  

 

 

Водещи

Най-четени