Бургас посреща топло корейски инвеститори 09.11 | 16:06

Общината ще предложи преференциални условия за корейски инвеститори в новата индустриална зона

От Ралица Стоянова

Община Бургас може да предложи преференциални условия за корейски инвеститори в новата индустриална зона. Това заяви кметът на града Димитър Николов на среща с Н.Пр. Чън Би-хо, Извънреден и пълномощен посланик на Република Корея у нас. На срещата присъства и зам.кмета по финанси Красимир Стойчев.

Посланикът  от своя страна се ангажира да запознае потенциалните инвеститори с възможностите, които им предлага Бургас за бизнес проекти.

"Конкурентите условия за бизнес могат да накарат големи компании да преместят производствата си тук", заяви още Н.Пр. Чън Би-хо.

Обсъдена беше и възможността са сътрудничеството в областта на интегрирания градски транспорт и опазването на околната среда.

Н. Пр. Чън Би-хо заяви, че съществува реална възможност в Бургас да бъде изграден Българо- корейски научно- изследователски институт към БАН. Николов запозна посланика с предимствата на морския град за реализирането на този проект.

По-късно Н. Пр. Чън Би-хо посети университета  "Проф. Д-р Асен Златаров", където се срещна с ръководството му и разгледа научно-изследователските лаборатории по биомедицина, по наноматериали, лабораторията па математическа химия, информират от Община Бургас.

Водещи

Най-четени