България ще обяви процедура по избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“ 26.10 | 09:50

Това ще се случи до края на годината, обяви от Москва Теменужка Петкова

От Ани Романова

До края на годината България ще обяви процедура по избор на инвеститор за АЕЦ "Белене". Tова съобщи вчера от Москва енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от РИА "Новости" и БГНЕС. Според Петкова документацията ще бъде подготвена до края на октомври.

Българският министър е в руската столица на 16-ото заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. 

Беше договорено организиране на българо-руски бизнес форум в областта на информационните технологии в София през 2019 г., съобщиха от Министерството на икономиката.

По данни на българската статистика, стокообменът между България и Русия през 2017 година отчита ръст от 44,5 % в сравнение с 2016 година, достигайки 4,3 млрд. щ. д., в това число ръстът на износа от България за Русия възлиза на 112,8 % до 810 млн. щ. д., а на вноса от Русия – 34,4 % до 3,5 млрд. долара. През първото полугодие на 2018 г. двустранният стокообмен се е увеличил с 0,9%. 

В областта на туризма беше подписана Програма за съвместни действия между Министерството на туризма на България и Федералната агенция за туризъм на Русия.

Водещи

Най-четени