Високотехнологични компании разширяват инвестициите си у нас 15.07 | 14:19

Имаме потенциал да привлечем още производства с висока добавена стойност

От iNews.bg

Инвестициите във високотехнологични производства и услуги като тези на Woodward са добър посланик на условията за бизнес у нас към други големи компании, които искат да се развиват в България. Това заяви зам.-министърът на икономиката Любен Петров на официалното откриване на нови производствени и офис части на компанията в София. Woodward Inc. проектира и произвежда системи за управление и контрол и компоненти за авиацията и индустриалните пазари. На събитието присъстваха още кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова и висшият мениджмънт на компанията.

"За последното десетилетие България постепенно се утвърждава като водеща дестинация в глобален план за аутсорсинг на високотехнологични и научно-изследователски и развойни дейности”, допълни Петров.

По думите му страната ни има висок потенциал да привлича инвестиции в сектори с висока добавена стойност, а условията тук отговарят на високите изисквания на инвеститорите за инвестиционен климат, стабилност и предвидимост на средата. Зам.-министърът на икономиката уточни, че България е предпочитана инвестиционна дестинация поради стабилната политическа среда и ниските нива на държавен риск. Страната ни предлага едни от най-ниските производствените разходи в Европа, най-благоприятните данъци в ЕС и конкурентни нива на заплащане, провежда се и активна насърчителна политика от страна на държавата.

Водещи

Най-четени