Възможни са нови рокади в земеделието 14.11 | 11:10

Порожанов ще бъде предложен отново за шеф на ДФЗ, заяви министър Танева

От iNews.bg

Ще има още рокади в Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Това заяви в ефира на bTV земеделският министър Десислава Танева. По думите ѝ, промените ще са факт, ако управленските екипи на съответното ниво не приемат и не са в състояние да следват възприетите политики.

Министър Танева припомни освобождаването на заместник-изпълнителния директор на Българската агенция за безопасност на храните Радослав Карабаджаков, чиито ресор беше здравеопазване на животните.

"Това е случай, в който има категорични данни за пропуски и слабости в работата, довели до щети на земеделието, заяви Танева.

По повод скандалите в Държавен фонд "Земеделие" и очакваните промени там, министърът посочи, че тези скандали са започнали по време на управлението на Орешарски.

"В мандата на ГЕРБ по времето на Румен Порожанов скандали нямаше и Държавен фонд "Земеделие" работеше. Той е един от най-успешните директори на фонда и ще го предложим отново", посочи министър Танева.

Тя обаче допълни, че ГЕРБ все пак има коалиционни партньори и програмна декларация, и всички промени се съгласуват с тях.

Най-четени