Върнаха в АПИ обществената поръчка за строеж на Северна скоростна тангента 21.06 | 11:53

КЗК връща процедурата за ново разглеждане на документите от офертите

От Кремена Бедерева

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на председателя на УС на агенция "Пътна инфраструктура" относно обществена поръчка за определяне на изпълнител за проектиране и строителство на обект "Северна скоростна тангента от км 0+000 до км 16+540", открита с Решение номер 124/09.10.2012 г. на възложителя, по жалба на Консорциум "ХПВС-ССТ".

Съобщението е на пресцентъра на КЗК.

Предвид установените факти по преписката КЗК счита, че класираният на първо място участник Съвместно предприятие "Салини-Импреджило" не е представил доказателства, че предложените от него експерти за позиции "Ръководител на обекта", "Заместник ръководител на обекта" и "Координатор по безопасност и здраве" отговарят на минималните изисквания на възложителя.

Съгласно ЗОП неговата оферта е следвало да бъде отстранена от участие в процедурата, тъй като комисията вече е изискала допълнително документи и за тримата предложени експерти, т.е. възможността за допълване на плик номер 1 е използвана и изчерпана.

КЗК връща процедурата за ново разглеждане на документите от офертите на участниците, представени в плик номер 1 - "Документи за подбор", пише в съобщението.

Водещи

Най-четени