Дни на България в Йордания 25.03 | 08:52

Министър Найденов заминава на посещение в Йордания

От Кремена Бедерева

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се среща днес с представители на йорданската Асоциация на производителите на плодове и зеленчуци по време на визитата му в кралството, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Според информация на БНТ, самите власти в Йордания са били настоятелни за срещите, на които министърът и износителите на плодове и зеленчуци ще разговарят за проблема с откритите в средата на февруари пестициди в партиди внос от Йордания.

По предварителна информация, Найденов ще получи и списък с фирми, покрили европейските изисквания. Санитарните власти в арабската страна пък вече въвеждат предварителен контрол върху земеделската продукция.

Заедно с придружаващата го бизнес-делегация, министърът на земеделието ще участва и във форум на йордански и български фирми в областта на земеделието, горското и ловно стопанство, хранително-вкусовата и дървопреработвателната промишленост. 

Министър Найденов ще открие и "Дни на България в Йордания”, организирани от Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество и почетния консул на Йордания в България д-р Хасан Бармауи, съвместно с Българската търговско-промишлена палата и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Водещи

Най-четени