Добрев разкри "саботаж" срещу правителството, свързан с "Белене" 18.10 | 16:43

Според писмо АЕЦ-ът се строи. Икономическият министър уволни автора на писмото

От Петър Чернев

АЕЦ "Белене" продължава да се строи, обявиха по-рано днес от "Синята коалиция". Доказателство за това, че проектът не е спрян, е писмо на Националната електрическа компания (НЕК) до кмета на община Свищов Станислав Благов, заяви Мартин Димитров.

Представеното  писмо от "Синята коалиция" е истинско. То е било подписано от управителя на дъщерното дружество на Националната електрическа компания (НЕК) "Трафоелектроинвест" Марин Ангелов", призна на специално свикана  извънредна пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Писмото, изпратено от НЕК до кмета на Свищов Станислав Благоев, е от 8 октомври. То е свързано с изграждането на високоволтова линия, необходима "за осигуряване на връзката на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ "Белене", информира Econ.bg.

Добрев съобщи, че вече е подписал заповед за уволнение на Ангелов. Той подчерта още, че строежът на втората атомна централа у нас категорично не продължава.

 Министърът определи писмото като "саботаж" срещу кабинета. "Аз получих копие от него. Само по себе си то представлява саботаж срещу българското правителство", каза той.

Добрев добави, че шефовете на НЕК и Българския енергиен холдинг не са знаели за документа. Той се закани, че до понеделник трябва да станат ясни и другите участници в т. нар. от него "инициатива".

Водещи

Най-четени