Започва третият сондаж за газ в блок „Хан Аспарух“ 07.11 | 17:50

За евентуални залежи ще се проверява в участъка „Мелник-1“ в българската част на Черно море

От iNews.bg

Тотал Е&П България и партньорите й ОМВ Офшор България ГмбХ и Репсол България Б.В. започват сондирането на третия проучвателен сондаж в Блок "1-21 Хан Аспарух" – "Мелник-1". Той се намира в изключителната икономическа зона на България в Черно море на приблизително 107 км източно от Варна и 153 км от Бургас.

За целта е мобилизиран сондажният кораб Noble Globetrotter II (GT II), с който се проведоха първите две сондажни кампании. Логистичното подпомагане продължава да се осъществява от пристанище "Леспорт", Варна, като се използват същите снабдителни кораби. 

"След приключването на първите два проучвателни сондажа – "Полшков-1" и "Рубин-1", третият сондаж бележи нов значим момент в нашата работа в Черно море и показва ангажимента ни към проучването на пълния въглеводороден потенциал на Блок "Хан Аспарух"", коментира Кевин Ханафорд, Управител на Тотал Е&П България.

Усилията на Тотал Е&П България продължават да бъдат фокусирани върху отговорното, безопасно и ефективно осъществяване на проучвателната дейност в акваторията на България. 

Водещи

Най-четени