Земеделски експерти ще дават акъл за европроекти 05.08 | 14:36

Над 160 общински тръжни процедури вече са одобрени и подписани, заяви Атанас Добрев

От Мария Стоянова

Експерти от централното управление на Държавен фонд "Земеделие" ще пътуват в страната, за да разясняват грешки по европейските проекти. Това заяви изпълнителният директор на фонда Атанас Добрев на откриването на международното изложение "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич.

Той обясни, че от средата на септември специалистите ще се срещат със земеделски стопани, които работят по европроекти и ще посочват допусканите грешки. По думите му целта е да се вземат превантивни мерки и да се избегнат санкциите занапред. "Занапред фондът ще има голямо представителство на всички фермерски събори, за да постигнем по-голяма прозрачност в нашата работа", допълни Добрев.

Той е категоричен, че при нередности, свързани със служители на фонда, няма да се правят компромиси и ще се предприемат дисциплинарни мерки.

Добрев припомни, че наскоро пред експертна комисия са представени 676 проекта по мярката за инвестиции в земеделски стопанства. По думите му инвестициите по одобрените проекти надхвърлят 380 млн. лева, като субсидиите, с които ще бъде подкрепен отрасълът, са над 180 млн. лева, предаде БТА.

Изпълнителният директор на ДФЗ обяви също, че над 160 общински тръжни процедури за реконструкция и модернизация на инфраструктура вече са одобрени и подписани. Той подчерта, че ДФЗ ще продължи и в бъдеще да прилага политиката за подпомагане на земеделските производители и ще съдейства на Министерство на земеделието и храните за създаване на законова рамка за по-добри и облекчени условия за финансиране за всеки отделен стопанин.

Водещи

Най-четени