Златишкият проход ще бъде ремонтиран до края на годината 14.04 | 20:15

Инвестицията ще струва около 5 млн. лв.

От Елица Елефтерова

Още през тази година ще бъде завършен ремонтът на първите 10 километра от Златишкия проход, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. По думите ѝ Златишкият проход не е ремонтиран от близо 20 години.

Цената на първия участък от започналия днес ремонт е 5 млн. лв. От 2015 г. ще бъдат ремонтирани останалите 17 км от прохода, като необходимите пари ще бъдат осигурени от бюджета на инвестиционната програма за следващата година.

"Ако успеем да направим някои спестявания, може и в средата на тази година да се осигурят петте милиона лева", обясни Терзиева. 

По думите на министъра за Софийска област по инвестиционната програма са осигурени близо 20 млн. лв., от които 5 млн. лв. за първия етап на ремонта на прохода и около 2 млн. лв. за пътя Самоков – Ихтиман. Останалите средства ще бъдат похарчени за общински пътища, училища и спортни площадки.

Най-късно през втората половина на май ще бъдат обявени търговете за зимно поддържане на пътищата, след като договорите с фирмите изтичат през есента, заяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.

Водещи

Най-четени