Изданието "Attitides and Altitudes" стана на 2 г. 13.06 | 11:56

Досега са излезли 10 броя от специализираното списание

От Мина Стойчева

Специализираното двуезично издание "Attitides and Altitudes: Тримесечен икономически преглед на Корпоративна Търговска Банка АД", което излиза на 3 месеца, навърши 2 години. На изискана церемония снощи (12 юни), неговият редакторски екип, заедно с представители от "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ АД), отпразнува годишнината.

На празничната церемония присъства изпълнителният директор на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) Илиан Зафиров. Той коментира, че специализираното икономическо четиво осигурява обзор на настоящата картина на икономическия сектор не само у нас, но и в целия свят. Той потвърди, че търсенето на изданието е голямо. До сега има излезли общо 10 броя от него. По думите на Зафиров успехът на четивото се дължи на комбинацията на знанията на практиците и на знанието на теоритиците, която предлага то.

"Много се радвам да се видим по един такъв прекрасен повод, като рождения ден на изданието "Attitides and Altitudes", още повече в един такъв прекрасен ден, защото ние подписахме вече окончателно прехвърлянето на акциите на "Креди Агрикол България" ЕАД, така че да ни е честита новата банка "Виктория" ЕАД, каза още той и пожела такъв успех на  "Attitides and Altitudes" в следващите 22 години.

Списанието на КТБ АД се издава на три месеца, като представя експертен обзор върху най-важните икономически показатели в България, Европа и целия свят. То проследява всички промени в макроикономическата рамка на страната в краткосрочен и средносрочен план.

Във всеки брой на изданието се разглежда някой от основните сектори на икономическата система у нас, като показва гледната точка на теоретици в практици в областта.

Главният редактор на списанието д-р Васил Петков коментира, че изданието вече има изградена малка, която го различава съществено от други подобни такива. По неговите думи, благодарение на участието на специалисти от Университета за национално и световно стопанство в София, благодарение на "Attitides and Altitudes" се засилва връзката между на бизнеса и университетите у нас. 

Водещи

Най-четени