Икономист: Лицензът на КТБ не трябва да се отнема 19.09 | 21:13

Ако банката отвори, могат да се спасят парите на вложителите, заяви Владимир Каролев

От iNews.bg

Ако Корпоративна търговска банка АД отвори, могат да се спасят парите на всички вложители. Това заяви в ефира на news7 икономистът Владимир Каролев. По думите му лицензът на банката не трябва да се отнема.

Експертът коментира, че хората с влогове до 100 000 евро не трябва да се притесняват, защото парите им са гарантирани по закон. "Това е европейска директива и ще им бъдат върнати", заяви той. По думите му докладът за КТБ се бави, защото отчетът за кредитния й портфейл се прави кредит по кредит.

Междувременно икономистът Лъчезар Богданов коментира пред news7, че ситуацията с банката се използва в предизборната битка. Според него обаче, нито една от партиите не спекулира открито с темата, тъй като изходът от кризата с банката все още не е ясен.

Експертът определи законовата процедура, в рамките на която действа БНБ, като тропава. Изключително трудно може да се говори за успокояване на ситуацията, когато в нея има и криминален привкус, тъй като паралелно текат издирвания и разследвания. При такъв системен риск, всички банки губят, допълни Богданов.

Водещи

Най-четени