КТБ АД: Банката е подложена на натиск, цели се дестабилизацията ѝ 19.06 | 14:51

Управата на финансовата институция увери, че няма риск за парите на клиентите

От iNews.bg

Обръщаме се към цялата общественост с уверението, че към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция. Опитите да се създаде невярна и подвеждаща представа, че има риск за Вашите финансови средства, е манипулация, която, съчетана с разпространяването на слухове, създава неверни и заблуждаващи новини. Това заявиха в изявление до клиентите си от управата на КТБ АД.

Ръководството на финансовата институция подчертава, че тя поддържа висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално.

"Клиентите ни се радват на персонално отношение и професионално обслужване, което ще продължим да предлагаме и занапред", увериха от КТБ АД. В същото време обаче ръководството коментира, че четвъртата по големина банка в България продължава да е подложена на преднамерен медиен натиск и спекулации, които целят не само дестабилизирането ѝ, но и рискуват стабилността на цялата банкова система в страната ни.

"Корпоративна търговска банка АД е една от най-социално отговорните и успешни финансови институции за последните години в България, доказателство за което са редицата престижни награди, които дават ясна и обективна оценка на обществото към цялостната дейност на банката.

Вярваме, че обществеността и нашите клиенти са разумни и няма да позволят една злонамерена медийна кампания да постигне своите користни цели", се казва още в изявлението.

Водещи

Най-четени