КФН отнема лиценза на компания заради участие в атаката срещу ПИБ 01.07 | 15:46

От 2010 г. до сега институцията е съставила общо 120 акта на "Глобал Маркетс"

От Мина Стойчева

Комисията за финансова надзор (КФН) е стартирала производство за отнемане на лиценза на инвестиционен посредник на дружеството "Глобал Маркетс" ООД. Компанията е сочена като организатор на разпространението на злонамерени слухове срещу Първа инвестиционна банка (ПИБ). Това става ясно от съобщение на официалния сайт на институцията.

Смята се, че "Глобал Маркетс" са участвали в разпращането на имейли и текстови съобщения на клиенти на финансовата институция през изминалата седмица. Това предизвика опашки пред клоновете на банката в петък (27 юни). Вследствие от ПИБ бяха изтеглени общо 800 млн. лв.

В съобщението на комисията се казва, че целта на процедурата е да осигури цялостна защита на интересите на клиентите на посредника при прекратяването на дейността му и надлежното уреждане на отношенията с всички клиенти на ПИБ, както и осигуряване на стабилност на финансовите пазари.

Заедно с това се казва, че от 2010 г. до сега КФН е съставила общо 120 акта заради установени административни нарушения. 

Най-четени