Кабинетът одобри разходи за още 8,2 млн. лв. 29.05 | 12:59

Парите ще отидат при Министерството на финансите и Комисията за защита от дискриминация

От Георги Георгиев

На редовното си седмично заседание днес правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на финансите и на Комисията за защита от дискриминация в размер на 8,280 млн. лв.

Средствата са предвидени в централния бюджет. С тях ще се осигури изпълнението на дейности, свързани с функциите на министъра на финансите по представителството на държавата по съдебни и арбитражни дела – за осъществяване на защитата на държавния интерес пред българските съдилища, за обезпечаване изплащането на присъдени срещу държавата суми по главници, лихви, обезщетения, неустойки и др., както и за организирането на защитата на България по образуваните международни арбитражни дела.

Увеличават се показателите по чл. 9, ал. 3 от Закона за държавния бюджет за 2014 г. във връзка с допълнително поетите ангажименти и нови задължения от националния компенсационен жилищен фонд. Увеличението се налага поради влязлата в сила през декември 2013 г. промяна в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове, с която се удължава с три години срокът за левова индексация на определените спестовни числа на лицата, включени в окончателните списъци, които са придобили или започнали изграждане на жилище.

С постановлението се предоставят и средства за персонал по бюджета на Комисията за защита от дискриминация.

Водещи

Най-четени