Как да превърнем нашия имот в източник на пасивен доход 28.01 | 09:21

От iNews.bg

Недвижимите имоти могат да бъдат чудесен източник на пасивен доход и тази практика не е чужда и в България. Има доста фактори, които формират условията, при които можете да отдавате имущество. От голямо значение е местоположението на обекта – дали той е в градска или неурбанизирана зона. Големината и изложението също са важна част от изготвянето на оферта. Хубаво е да имате предвид, че напълно спокойно можете да отдавате не само жилищни пространства, но и земеделска земя или парцел. Независимо за какъв обект става въпрос, първата важна стъпка е да се информирате за правилните процеси и стъпки и да не подценявате мненията на експертите, споделят от SUPRIMMO.bg.

Какво е важно при отдаването на имот под наем?

Ако имате собственост, която не използвате или пък искате да закупите такава с доходоносна цел, тук ще разгледаме кои са основните аспекти, на които трябва да обърнете внимание:

- краткосрочно отдаване под наем – един от най-разпространените начини за генериране на пасивни доходи от недвижима собственост е, като отдавате апартаменти или къщи под наем, с цел краткосрочно настаняване. Най-лесният и качествен начин това да се случи е като се доверите на онлайн агенция, която да ви консултира и да ви помогне в извършването на правилните стъпки;

- инвестиция в нежилищни пространства – друга възможност е да се инвестира в земеделска земя или парцели. Тези видове имоти могат да се използват за земеделие или други форми на селскостопанско производство, което може да генерира постоянен поток от пасивни доходи;

- дългосрочно отдаване под наем – закупуването и притежаването на обект под формата на жилище, с цел дългосрочен доход от отдаване под наем е система, която е в състояние да генерира добра възвръщаемост. Това може да се направи чрез закупуване на квартири, къщи или други видове жилищни обекти в България или в чужбина. Ключът към успеха на тази стратегия е да се закупуват имоти в райони с високо търсене.

Специфики при инвестирането в имущество с доходоносна цел

Важно е да се отбележи, че инвестирането в недвижима собственост, независимо дали в страната или извън нея, винаги е свързано с известен риск. Хубаво е да пресметнете колко ще ви струва обектът на инвестиция, като начална цена на закупуване и да направите проучване каква е цената на обектите, която върви в района. Друго важно нещо е да съобразите дали имуществото, ако е жилищна сграда, няма да се нуждае от ремонт или други промени, които също ще вдигнат цената. От агенцията за недвижима собственост Suprimmo винаги съветват своите клиенти да не пренебрегват важността от предварителното проучване и работят с опитни професионалисти, като агенти по недвижими имоти или инвестиционни консултанти, за да са сигурни, че правят разумна инвестиция.

 

Водещи

Най-четени