Какво трябва да знаем преди да изтеглим безлихвен кредит? 17.02 | 10:07

От iNews.bg

Безлихвен кредит – какво е това? Все повече хора искат да разберат условията и да узнаят дали имат право да теглят такъв. Дори да ви се струва, че такъв заем не може да съществува, не бъдете скептични. За да не се лутате из интернет пространството в търсене на информация, събрахме всичко, което трябва да знаете за т.нар. безлихвен кредит.

Какво точно представлява един безлихвен кредит?

Безлихвеният заем се предлага най-вече на новите клиенти, за да ги спечели за в бъдеще. Почти всяка фирма, като EasyCredit предлага бързи онлайн кредити без лихва до заплата. С помощта на такъв заем можете да си помогнете при финансова нужда, когато е наложително плащането да стане в най-кратък срок. В такъв случай остава повече време до деня, в който ще получите заплата. При безлихвен кредит връщате точната сума, която сте изтеглили, но трябва да спазите едно важно условие – да върнете парите в предварително избран срок. Ако не се издължите навреме, кредитът ще се оскъпи и ще се начисли лихва, която ще трябва да платите.

Какви суми може да теглите и за колко време трябва да ги върнете?

Имайте предвид, че този вид заеми е с цел да помогне временно, затова не може да теглите много големи суми. Обикновено размерът на сумата е от 50 до 2000 лева, а срокът за погасяване варира от 5 до 45 дни. Хубавото е, че изборът е изцяло ваш и за срока, и за размера на сумата. Но трябва да знаете, че различните кредитни компании имат и различни условия, които могат да бъдат специфични. Необходимо е да се запознаете с тях предварително.

В кои случаи се тегли безлихвен кредит?

Този вид заеми се теглят при спешна нужда от малка сума пари. Например, когато трябва да платите тока. Ако не го платите, ще бъде спрян, а после има такса за включване. Може да си спестите таксата, да вземете безлихвен кредит и бързо да решите проблема. Заемът помага в напрегнат момент и спестява излишния стрес в такива ситуации, като най-често се отпуска от небанкови институции, които е добре да проверите предварително. Ако всичко е наред, предимството на безлихвения кредит е, че няма да платите нито допълнителни такси, нито лихви.

Каква е процедурата по теглене на безлихвен кредит?

Може да кандидатствате за безлихвен кредит без да е нужно да попълвате и подписвате един куп документи, защото всичко става много лесно и бързо, изцяло онлайн. Обикновено процедурата отнема около 15 минути и още на същия ден може да получите парите си по удобен за вас начин. Както и при другите онлайн кредити, и тук е необходимо просто да имате 18 години, валидна лична карта, българско гражданство и добра кредитна история в Централен кредитен регистър.

Каква е разликата между безлихвен кредит и другите онлайн кредити?

Принципно, потребителските кредити имат такси за разглеждане на документите, за самото кандидатстване, за теглене и т.н. Но, както вече стана ясно, при безлихвен заем това не е така. Друга разлика е, че безлихвеният кредит представлява промоционална услуга, която се предлага от кредитна компания, когато за първи път кандидатствате за заем при тях. Този заем цели да покаже на клиентите качеството на предлаганите кредитни услуги и отношението на кредитора. Така клиентът решава дали иска да ползва тези услуги от точно тази компания за в бъдеще.‍

Какви са предимствата на безлихвения кредит?

Освен очевидното предимство да не се плащат лихви, такси и т.н., безлихвеният бърз кредит има и още плюсове. Той осигурява финансова помощ при временен недостиг на пари. Фирмите имат изключително гъвкави условия при отпускането на такъв тип заеми, а това често решава много проблеми. Безлихвен кредит може да се изтегли дори през почивните дни, дори когато банките не работят. Това е много удобно решение на проблемите, особено за хората, които спешно имат нужда от пари за ремонт на колата или за плащане на сметки. Те могат да си помогнат по този начин, докато се сдобият с финансови средства. Освен всичко това, при онлайн заемите има прозрачност и удобства за клиента. Всички условия са достъпни в уеб страницата на фирмата, а ако имате нужда от помощ или разясняване на нещо, можете да се обърнете към отдела за обслужване на клиенти.

За какво да внимавате преди да кандидатствате за безлихвен заем?

За да не се превърне безлихвения кредит в такъв с лихва, трябва да сте изключително внимателни. На първо място се уверете, че избраният от вас кредитор предлага точно този тип заем. Вижте какви са критериите за получаване и ако не отговаряте на тях, няма смисъл да кандидатствате. Проучете периода на погасяване и не теглете този кредит, ако не сте напълно сигурни, че ще успеете да го погасите в срок. Трябва да бъдете уверени, че няма скрити такси, които могат да ви изненадат неприятно. Също така, трябва да сте сигурни, че безлихвеният заем е такъв за целия период, а не само за част от него. Ако е така, трябва да сте убедени, че можете да влезете в периода без лихва. Имайте предвид, че ако сте коректни към фирмата, тя може да предложи специални условия, ако пак имате нужда от нейните услуги.

 

 

Водещи

Най-четени