Мебелната индустрия е произвела стоки за 910 млн. лв. през 2014 г. 21.04 | 16:43

До края на април ще бъде открита процедура за подаване на проекти от малките и средни фирми по ОП „Конкурентноспособност“

От iNews.bg

"Дървообработването е перспективен бизнес в България. Продукцията на мебелната ни промишленост за 2014 г. възлиза на 910 млн. лв." Това обяви икономическият министър Божидар Лукарски при официалното откриване на международните специализирни изложения "Техномебел" и "Светът на мебелите".

По официални данни сектор дървопреработка държи 1,6% от стойността на индустриалното производство в страната и създава 2,1% от добавената стойност на индустрията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката. В сравнение с 2013 г. миналата година мебелните ни предприятия увеличават индекса на промишленото си производство с 3,3% и реализират ръст в оборотите си от 8,7%, отбеляза Лукарски и коментира, че дървопреработването е перспективен бизнес.

 

Фирмите могат да кандидатстват за европейско финансиране с проекти по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" с годишен бюджет от 150 млн. лв., припомнят от икономическото министерство. Първата процедура за прием на проекти от малките и средни предприятия ще бъде отворена до края на април. 

Водещи

Най-четени