НАП ще продава имущество, отнето в полза на държавата 29.05 | 14:05

БДЖ и пощите пускат в продажба апартаменти, от които нямат икономическа полза

От Георги Георгиев

По предложение на Междуведомствения съвет за управление на отнето имущество правителството възложи на Националната агенция за приходите да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата с влезли в сила съдебни решения по над 110 случая. Това решение бе взето по време на редовното седмично заседание на Министерския съвет.

Със същото решение на бюджетни организации и общини бяха предоставени за управление отнети в полза на държавата имоти – 17 на Министерството на земеделието и храните, два на областния управител на Бургас, един на областния управител на Ловеч, два на община Ново село и един на община Горна Оряховица.

В друго свое решение кабинетът разреши на БДЖ и Български пощи да продадат собствени имоти, които не са необходими за дейността им и от управлението на които няма съществена икономическа полза. Това са два апартамента в Хасково и един в София с площ около 65 кв. м всеки.

Продажбите ще се извършат чрез търг с тайно наддаване при първоначална цена, не по-ниска от определената от независим оценител.

Водещи

Най-четени