Напролет: Купуваме заразават от Женския пазар онлайн 12.01 | 10:58

Там ще бъдатпоставени и колонки за зареждане на електромобили

От iNews

Зеленчукова продукция и месни изделия, предлагани на Женския пазар в София, ще може да се закупуват и през интернет. Това съобщи пред "Монитор" директорът на пазари "Възраждане" Драгомир Димитров.

Общинското дружество ще създаде електронен портал, на който всеки ден ще се пуска информация каква продукция може да се закупи онлайн. "Идеята ни е да популяризираме продуктите на производителите. Пазари "Възраждане" ще бъдат гарант за качеството на стоката", обясни Димитров и допълни, че онлайн продажбите ще започнат през пролетта. По думите му дружеството няма да печели пари от закупуването на стоките, а логистична фирма ще изготви проект за доставките.

Желаещите да пазаруват месо през интернет ще имат възможност да посочват и в какво състояние да им бъде докаран продуктът  - на едро, или разфасован. Димитров изтъкна, че онлайн пазаруването би довело и повече хора на пазара, за да видят откъде купуват продуктите си.

"Опитваме се да развиваме пазара, като го направим едно модерно пространство. Това ще спаси пазарите от конкуренцията в лицето на други търговски обекти като веригите. "Промяната на нагласата на жителите и гостите на София към Женския пазар е дълъг и сложен процес, който включва ясна концепция – запазвайки спецификата и самобитния му характер, той да се превърне в модерно социално градско пространство, където да се идва с удоволствие", коментира Димитров.

На Женския пазар ще бъдат разположени и колонки за зареждане на електромобили.

В момента пък се поставя и ново видеонаблюдение подменя се осветлението, щорите и навесите на търговските обекти. Шефът на пазари "Възраждане" съобщи още, че в последните години е решен и въпросът със сигурността и с чистотата. Открихме офис на Трето РПУ на Женския пазар - нещо, което също много спомага за сигурността на гражданите", посочи Димитров. Той отчете и изключително висок интерес към пазара. По думите му около 60 хиляди души дневно посещават и историческото място в центъра на столицата.

Водещи

Най-четени