Наши и гръцки ТИР-ове заедно ще блокират граници 23.05 | 13:00

Наши превозвачи преговарят с колегите си в Гърция за съвместни протести

От iNews.bg

Протест на двете граници, българо-гръцката и българо-румънската, съответно при ”Кулата-Промахон” и ”Дунав мост” при Русе, организират водачи на тежкотоварни камиони. Поводът е дългото чакане и образуването на километрични колони от ТИР-ове през последните години. В момента, представители на българските превозвачи са в Гърция, за да преговарят с местните си колеги, за организирането на общ протест.

Заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски призна, че протестите, които организират искат да привлекат вниманието на властите към проблема, за да се вземат конкретни мерки.

Протестите са планирани на 29 май от 10 часа. Все още се уточнява как точно ще се проведат, но не е изключено да се стигне и до блокада на граничните пунктове. Транспортните работници са убедени, че причината за дългото висене на границата е в недобрата организация на работа на българските гранични власти. 

"След много апели към тях и изпращани предложения за нова организация и повишаване на пропусквателната способност, не открихме съпричастност и решихме да протестираме, докато се удовлетворят нашите искания", коментира Александър Стамболийски, заместник-председател на Съюза на българските транспортни работници. По думите му, на Кулата се чака средно между 6 и 12 часа, за да се премине границата, предаде Econ.bg.

Водещи

Най-четени