Никой не поиска "Химко" и на втория търг 06.03 | 17:31

Насрочват нова дата за продажба на активите на завода

От iNews.bg

Нито един кандидат не се появи на втория търг за продажбата на обявения в несъстоятелност торов завод "Химко". Търгът бе насрочен за този петък от синдика на предприятието Росица Томова, като обявената сума за активите на предприятието бе 22 818 822 лв. Това е с около 7 млн. лв. по-малко в сравнение с първия търг, който бе проведен миналата година отново без никакъв интерес. Стъпката за наддаване при втория търг бе фиксирана на 1 млн. лв.

Миналата година държавата в лицето на Министерството на икономиката прояви желание да участва в одържавяването на дружеството, но впоследствие не участва в търга. Намерението на тогавашните управляващи бе да купят "Химко", предприятието да бъде оздравено и впоследствие продадено на инвеститор. За тази цел бе създадено и дружество към Българския енергиен холдинг.

Все още не е ясна датата за новия търг. Тя ще бъде определена на общо събрание на кредиторите, което ще се състои в Окръжния съд във Враца. Най-големи са дълговете на "Химко" към НАП и "Булгаргаз".

Водещи

Най-четени