Новото правителство трябва да се заеме първо с проблемите около КТБ 28.10 | 21:16

Нужни са спешни мерки за необходими и в енергийния сектор, смята Михаил Константинов

От iNews.bg

Проблемът около Корпоративна търговска банка е първият, с който трябва да се заеме новото правителство, заяви проф. Михаил Константинов. Според него това е болезнен проблем, който се наблюдава от цяла Европа.
Като друг основен приоритет пред правителството той очерта актуализацията на бюджета.

"Спокойно могат да се взимат пари, откъдето е възможно предвид тежкото положение в страната. Освен това примерът, който даваме – не може гърците да имат 500 милиарда евро дълг. Гърция е колкото България, а ние да имаме държавен дълг от порядъка на 10-15 милиарда евро и тук да затягаме коланите до порядъка да ги скъсаме. Съседна до нас Гърция има на глава от населението 20 пъти по-голям дълг. Трябва да се вземат пари и да се изразходват целево, а не да се откраднат”, смята Константинов, цитиран от агенция "Фокус".

Според експерта трябват спешни мерки и в енергетиката. "Не може при това излишество на производство на ток ние да гръмнем нашата електрическа система, както се очертава. Ние произвеждаме четири-пет пъти повече ток, отколкото ни трябва, а има реална опасност да стигнем до криза в електроподаването. Това е пълен абсурд”, смята още Константинов.

Водещи

Най-четени