От Sotheby`s очакват богат урожай в началото на февруари 18.01 | 11:33

В три търга ще бъдат предложени творби на Пикасо, Марини, Мане, Реноар и други творци от модернизма

От Деляна Петкова

В началото на февруари в аукционната къща Sotheby`s в Лондон за продан ще бъдат представени няколко любопитни произведения на изкуството. На 8 февруари за продан ще бъде представена картината на Пабло Пикасо La Lecture, рисувана през 1932 година.

Картината е един от най-добрите портрети на музата на Пикасо Мари-Терез, оценяват експертите. Очакванията са картината да бъде продадена за между 12 и 18 млн. паунда.

В този търг ще бъде представена и бронзова скулптура Марино Марини L`ideal del cavaliere, боядисана от самия художник. Очакваната цена е между 3,7 и 4,5 млн. паунда.

Ден по-късно, на 9 февруари, импресионистите ще бъдат представени на търга с платна на Мане, Реноар и Писаро.

Кулминацията ще бъде на 10 февруари, когато на търг излиза частна колекция с представителите на модернизма. За продан ще бъдат обявени творби на Дали, Модилиани, Шагал и други известни представители на европейското изкуство през 20 век, съобщават от Sotheby`s.

Сред най-скъпите творби е картина на Франсис Бейкън, от която се очакват приходи между 7 и 9 млн. паунда. За творбата на Дали пък се очакват между 3,5 и 5 млн. паунда.

Водещи

Най-четени