Отложеният Закон за горивата може да влезе в сила и по-рано 24.01 | 13:44

Условието е всички спорещи страни да се разберат, стана ясно след среща на Борисов с бранша

От iNews

Възможно е спорният Закон за горивата, който вчера парламентът отложи за половин година, да влезе в сила и по-рано. Условието е всички спорещи страни по текстовете на отложения закон да се разберат. Това стана ясно след среща в Министерския съвет при премиера, в която участваха представители на Българската петролна и газова асоциация и министърът на икономиката, предаде БНР.

След разговора министър Емил Караниколов обясни, че газовите и петролни производители вече са се срещнали с Минно-геоложката камара и Камарата на строителите и са постигнали компромис. Предстои днес министърът на икономиката да разговаря с Асоциацията на малките търговци на горива: 

"Отмяната на закона или влизането му в сила ще е решение на Народното събрание. Вече се води диалог между страните и вече имаме протоколи за съгласие между Aсоциацията, Камарата на строителите и Минно-геоложката. Вчера има изнесени в Народното събрание, забележете, текстове с исканията на Асоциацията на малките търговци. Затова ще направя среща и с тях и ако те считат, че това покрива и техните искания, това означава, че постигнахме баланс по закона". 

Радко Стаменов от Българската петролна и газова асоциация заяви, че отлагането на Закона за горивата не носи нищо добро за бизнеса, правителството и за обществото: 

"Интересът на правителството и на обществото е всеки да си плаща данъците, акцизите и ДДС. Нашият интерес е да работим и да доставяме добавена стойност на обществото, на правителството и на нашите клиенти. За нас малки и големи няма, има закон, който трябва да се спазва. Противопоставянето на малки и големи, за мен, е напълно измислено и манипулативно".

Водещи

Най-четени