Отпускат допълнителни средства за саниране 17.09 | 12:24

Целта е да се улеснят кандидатите за енергийно обновяване на домове

От iNews.bg

Регионалното министерство ще отпусне допълнителни средства по проекта "Енергийно обновяване на българските домове". От тази помощ ще могат да се възползват кандидатите по проекта, без да е необходимо да получат предварително отказ от Фонда за жилищно обновяване. Решението за това беше взето на редовното заседание на служебния кабинет.

Към момента собствениците не могат да кандидатстват и да получат средства за енергийно обновяване на жилището си, защото средствата на фонда и самият той се управляват от поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ). Това от своя страна затруднява участието на цялата сграда в проекта и е пречка пред достъпа на европейски средства до българските граждани.

Заявленията-декларации вече ще могат да бъдат подавани в Министерство на регионалното развитие, като не е необходимо преди това да се получи отказ от КТБ. Промяната ще съдейства за улесняване на процеса по предоставяне на финансови средства на бенефициентите и ще ускори изпълнението на проекта.

Водещи

Най-четени